RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Північна Корея може провести ядерне випробування перед виборами в США

Південна Корея попередила про ймовірну можливість проведення КНДР ядерного випробування перед або після президентськими виборами в США.

Про це йдеться в повідомленні Bloomberg.

Шин Вонсік наголосив, що південна Корея досягне угоди з Японією і США про стандартизацію відстеження ракет, випущених з Північної Кореї. Разом з цим він наголосив:

"Північна Корея завершила підготовку до проведення ядерного випробування, якщо буде прийнято відповідне рішення. Ми не можемо виключати, що цей вирішальний момент може настати безпосередньо перед президентськими виборами в США або після них, щоб посилити свої важелі впливу на США".

Bloomberg нагадує, що Пхеньян має звичку присвячувати свої провокації до важливих політичних подій. Хоча Кім провів три особисті зустрічі з Дональдом Трампом, коли той був президентом, північнокорейські державні ЗМІ відкидали коментарі Трампа про його зв'язок з Кімом. Режим також різко висловлювався на адресу адміністрації Байдена та ігнорував заклики повернутися до переговорів про денуклеаризацію.

Крім того, раніше Yonhap, посилаючись на главу південнокорейського оборонного відомства, зауважував, що Північна Корея могла передати Росії контейнери з мільйонами артилерійських снарядів та десятки балістичних ракет.