RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Мадуро пообіцяв придушити виборчі протести у Венесуелі - почав з сотень арештів

Ніколас Мадуро обіцяє придушити протести, що виникли у Венесуелі на тлі президентських виборів та звинувачень у фальсифікації. Вже встигли заарештувати понад 700 людей.

Про це пише Ther Guardian.

Десятки тисяч антиурядових протестувальників вийшли на вулиці Венесуели, щоб засудити спробу Ніколаса Мадуро сфальсифікувати вибори. Авторитарний лідер країни пообіцяв придушити те, що він назвав "жорстокою контрреволюцією", на тлі цього було здійснено понад 700 арештів.

Ther Guardian згадує, як у понеділок тисячі жителів пройшли маршем через столицю Венесуели Каракас, демонструючи свій гнів, викликаний заявою Мадуро про перемогу над своїм опонентом.

Мадуро заявив, що виграв вибори, отримавши понад 5,1 млн голосів проти 4,4 млн у свого суперника. Але опозиція наполягає на тому, що вона здобула переконливу перемогу, отримавши 6,2 мільйона голосів проти 2,7 мільйона у Мадуро.

У вівторок, 30 липня, демонстранти повернулися на вулиці після того, як Гонсалес і його ключова прихильниця, відома опозиційна лідерка Марія Коріна Мачадо, закликали своїх прихильників продовжувати протести.

Нагадаємо, "Апостроф" писав, що у понеділок, 29 липня, у кількох містах Венесуели спалахнули протести на тлі того, що авторитарний лідер Ніколас Мадуро був офіційно оголошений окружною виборчою комісією переможцем президентських перегонів, що затьмарені звинуваченнями у фальсифікації.