RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Іран незабаром поставить РФ сотні балістичних ракет: дані розвідки

Іран невдовзі може передати Росії кілька сотень балістичних ракет малої дальності Fath-360 із супутниковим наведенням для війни в Україні.

Про це йдеться у матеріалі агенції Reuters, яка посилається на джерела у європейській розвідці.

Як зазначають співрозмовники, зараз в Ірані десятки російських військових навчаються використовувати систему балістичних ракет Fath-360.

Вважається, що російське Міноборони підписало наприкінці минулого року в Тегерані контракт з іранськими офіційними особами на Fath-360 та іншу систему балістичних ракет, створену державною організацією аерокосмічної промисловості Ірану (AIO) під назвою Ababil.

Джерела в розвідці стверджують, що росіяни прибули в Іран, щоб навчитися керувати оборонною системою Fath-360, яка запускає ракети з максимальною дальністю 120 км з вагою боєголовки 150 кг.

"Одне з джерел повідомило, що "єдиним наступним можливим" кроком після навчання буде фактична доставка ракет до Росії", - додала агенція.

Нагадаємо, раніше Міністерство цивільної авіації Єгипту заявило, що наказало авіакомпаніям уникати повітряного простору Ірану протягом трьох годин у четвер, 8 серпня, після повідомлення Тегерана про військові навчання.