RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

Всі новини

Лукашенко заявив, що Україна вже "денацифікована", але на всяк випадок дістав "ядерну лякалку"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначився черговими заявами про Україну, в яких знову скиглив про переговори між Росією і Україну, не забувши побряцати російською ядерною зброєю і розповісти про "денацифікацію" України.

Про це він розповів в новому інтерв'ю телеканалу "Росія".

Лукашенко знову закликав повернутися до переговорів Росії та України, а за точку відліку взяти домовленості у Стамбулі навесні 2022 року. "Якщо не сісти за стіл переговорів, то буде ескалація, яка закінчиться знищенням України", - пригрозив поплічник кремлівського диктатора.

При цьому він несподівано заявив, що ціль путінської "СВО" виконана - в Україні "вже немає нациків", а 70% населення України буцімто "ненавидить Володимира Зеленського". Звідки в нього такі дані, він не уточнив. "Денацифікована Україна", — додав він.

Також Лукашенко висловився про наступ ЗСУ у Курській області Росії. Він заявив, що Україна "йде на підвищення ставок", а, на його думку, це неправильно, бо "Путін та російські війська знесуть українських військових". Як заявив Лукашенко, ескалація з боку Києва підштовхує РФ на вжиття асиметричних заходів, в тому числі і про застосування ядерної зброї.

Крім того, Лукашенко стверджував, що українські безпілотники постійно порушують кордон Білорусі на південному сході країни, тому йому довелося перекинути до кордону третину своєї армії - 120 тисяч військових.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Росії та Україні сісти за стіл переговорів та припинити "цю драчку".