RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Трамп звинуватив Гарріс у зустрічі з Путіним напередодні повномасштабного вторгнення в Україну

Колишній президент Дональд Трамп збрехав, що його опонентка від Демократичної партії на президентських виборах, віце-президентка Камала Гарріс, зустрічалася з російським диктатором Володимиром Путіним за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії до України у 2022 році.

Про це пише CNN, провівши фактчекінг.

Трамп сказав 21 серпня у своїй промові в Північній Кароліні: "Пам'ятаєте, як Байден відправив Камалу до Європи, щоб зупинити війну в Україні. Вона зустрілася з Путіним, а через три дні він напав. Як вона впоралася? Як ви думаєте, їй вдалося? Вона зустрілася з Путіним, щоб сказати йому: "Не роби цього". А через три дні він напав; ось тоді і почалася атака"..

Видання CNN зазначає, що Гарріс ніколи не зустрічалася з Путіним. Насправді вона зустрічалася з союзниками США, включаючи президента України Володимира Зеленського, на Мюнхенській конференції з безпеки за кілька днів до вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року. Путіна на конференції не було.

"Чесно кажучи, я не можу згадати жодного контакту між президентом Путіним та місис Гарріс", - заявляв у липні представник Кремля.

У день початку Мюнхенської конференції телеканал CNN повідомляв з посиланням на високопоставленого представника адміністрації, що Гарріс мала три основні цілі: "Зосередитися на "швидко мінливій" ситуації на місцях, підтримувати повну координацію з партнерами і надіслати Росії чіткий сигнал, що США віддають перевагу дипломатії, але готові до російської агресії".

Раніше Трамп заявив, що підставу Росії для повномасштабного вторгнення в Україну дав Байден і його розмови про членство України в НАТО.