RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Франція продовжила тримати під вартою засновника Telegram - в чому звинувачують

Французькі судові органи продовжили термін утримання під вартою засновника і керівника Telegram Павла Дурова. Його звинувачують у різних правопорушеннях, які пов'язують із месенджером.

Про це пише AFP та The Guardian.

Слідчий суддя, що веде справу, термін утримання під вартою 39-річного Дурова до вечора неділі. Цей період затримання для допиту може тривати максимум 96 годин. Після закінчення цього етапу суддя може прийняти рішення про звільнення або висунення звинувачень і подальше утримання під вартою.

"Французьке відомство OFMIN, що займається запобіганням насильству над неповнолітніми, видало ордер на арешт Дурова в рамках попереднього розслідування передбачуваних злочинів, включаючи шахрайство, торгівлю наркотиками, кібербулінг, організовану злочинність і сприяння тероризму", - повідомило джерело.

Натомість Telegram у відповідь заявив, що "Дурову немає чого приховувати, і він часто подорожує Європою". "Telegram дотримується законів ЄС, включаючи Закон про цифрові послуги - його модерація відповідає галузевим стандартам, - додали в компанії. - Абсурдно стверджувати, що платформа або її власник несуть відповідальність за зловживання цією платформою".

Варто нагадати, що Дуров прибув до Парижа з Баку, Азербайджан, і планував повечеряти у французькій столиці. Проте у суботу засновника Телеграму затримали. Його звинувачують у тому, що він не вжив заходів проти злочинного використання його месенджера користувачами, зокрема, через відсутність модерації та співпраці зі слідством.

Раніше "Апостроф" також писав, що після затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції вказівку видалити з Telegram робочі листування отримали чиновники АП та апарату уряду Росії, вищі чини Міноборони РФ та співробітники деяких силових відомств.