RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Німеччина запровадить жорсткий контроль за міграцією та зброєю

Уряд Німеччини планує запровадити жорсткий контроль за холодною зброєю та посилити правила надання притулку мігрантам. Такі кроки планують втілити через різанину, влаштовану на фестивалі у Золінгені.

Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

До такого рішення дійшли міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер та міністр юстиції Марко Бушман за результатом спільної пресконференції 29 серпня.

Фезер виступає за те, щоб біженців, які раніше були зареєстровані в іншій країні Європейського Союзу, позбавляти соціальної допомоги. Це стане тиском на нелегальних мігрантів, змусить їх зв'язатися із владою чи добровільно залишити країну.

Також мають намір спростити висилку біженців, які застосували зброю. Право на захист мають втратити також легальні біженці, які повертаються на батьківщину "без поважних причин", зокрема на період відпустки.

Видання зауважило, що це не стосується українських біженців.

Нагадаємо, напад стався минулої п'ятниці на міському фестивалі. Тоді троє людей загинули та вісім отримали поранення. Згодом стало відомо, що різанину влаштував 26-річний сирієць, пов'язаний із угрупуванням "Ісламська держава".