RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

У Bloomberg дізналися, як Угорщина та Словаччина продовжують отримувати російську нафту

Угорщина та Словаччина продовжують отримувати російську нафту навіть після накладання санкцій на компанію "Лукойл", адже для експорту нафти через територію України знайшлася відповідна заміна - "Татнефть".

Про це повідомляє Bloomberg.

У матеріалі зазначається, що експорт російської нафти до Угорщини та Словаччини через територію України в липні, попри санкції проти "Лукойлу", залишався на нормальному рівні. Адже російська компанія "Татнефть" замістила більшу частину барелів, яких не вистачало.

За словами обізнаного джерела, минулого місяця Росія експортувала близько 436 000 тонн нафти до Угорщини і близько 356 000 тонн до Словаччини через територію України.

"Ці дані свідчать про збільшення загальних потоків порівняно з червнем і відповідають рівням, які спостерігалися на початку року", - зазначає Bloomberg.

Анонімне джерело зазначає, що нове технічне рішення, яке Україна, схоже, готова прийняти, означатиме, що транзит коштуватиме дорожче, і угорській нафтовій компанії Mol "... доведеться нести ризик з боку російсько-українського кордону".