RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

16 вересня

Всі новини

Іран відкинув звинувачення в передачі РФ балістичних ракет

Представники Ірану відкинули звинувачення в передачі Росії балістичних ракет, назвавши їх "безпідставними претензіями".

Про це йдеться у заяві іранської місії при ООН, яку поширило іранське агентство IRNA.

В повідомленні зазначають, що позиція Ірану щодо війни в Україні, яка наголошує на необхідності утримання від будь-яких заходів, що ведуть до ескалації бойових дій, не змінилася:

"Позиція Ірану щодо конфлікту в Україні залишається незмінною. Іран вважає негуманним надання військової допомоги сторонам, які беруть участь у конфлікті, що призводить до збільшення людських жертв, руйнування інфраструктури та віддалення від переговорів про припинення вогню".

Крім того, додається, що іранські дипломати також закликали припинити передачу зброї будь-якій з воюючих сторін: "Іран не тільки сам утримується від таких дій, але й закликає інші країни припинити постачання зброї сторонам, що беруть участь у конфлікті".

Також згадується, як посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані категорично відкинув "безпідставні та оманливі" звинувачення у листах, які він надіслав голові ООН та голові Ради Безпеки. Він наголосив:

"Це парадоксально і лицемірно, що три країни, які беруть безпосередню участь в українському конфлікті і значною мірою сприяють його ескалації, постачаючи сучасну зброю, сміливо висувають такі безпідставні претензії до Ірану".

"Ісламська Республіка Іран розглядає ці звинувачення як вузькі і недалекоглядні політичні плани цих трьох постійних членів Ради Безпеки, спрямовані на просування їхніх власних політичних інтересів", - заявив іранський посол.

Як повідомляв раніше "Апостроф", в The Wall Street Journal, посилаючись на американських та європейських офіційних осіб, написали, що Іран передав російській армії балістичні ракети малої дальності, попри застереження західних країн.