RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

США звинуватили Китай у суттєвій військовій допомозі Росії в обмін на секретні технології

Пекін надає Москві значну підтримку у зміцненні її військової могутності, причому Росія передає Китаю свої секретні військові технології, включаючи розробки у сфері підводних човнів і ракет.

Таку заяву зробив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє Politico.

"Це не технології подвійного призначення. Ця допомога є частиною суттєвих зусиль Китаю щодо підтримки та розширення різних аспектів російської військової могутності. Ми спостерігаємо зусилля обох сторін на високому рівні щодо приховання та захисту окремих елементів цієї тривожної співпраці. Велика частина цієї діяльності прихована від громадськості", - додав Кемпбелл.

У відповідь на допомогу Росія почала передавати Китаю різні технології.

"Росія надає можливості в областях, де раніше вона явно не хотіла взаємодіяти з Китаєм безпосередньо. Ми стурбовані тим, що є певне прагнення надати Китаю більшої підтримки у військових областях", - заявив заступник держсекретаря США.

Він наголосив, що це стосується технологій підводних човнів, проектування авіації, включаючи стелс-технології, а також можливості ракетної зброї.

За словами Кемпбелла, нові технології, які отримує Китай, загрожують не тільки США, але й Індії, Австралії, Японії та Південній Кореї.

Як повідомляв "Апостроф", Росія відправить військових на китайські навчання, які у вересні мають пройти в Японському та Охотському морях.