RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Білорусь поблизу Литви формує новий зенітний ракетний полк: що відомо

Влада Білорусі у Гродненській області, що межує з Литвою та Польщею, формує новий військовий підрозділ ППО.

Про це інформує моніторинговий OSINT-проєкт, який відстежує військову активність російських та білоруських військ, "Беларускі Гаюн" у Telegram.

Зазначається, що білоруське військове командування формує у складі Західного оперативного командування (ЗОК) новий підрозділ - зенітний ракетний полк (в/ч 96871).

Відповідний полк дислокуватиметься у військовому містечку № 99 "Вишневець", що в м. Гродно, по вул. Славинського, 2/1. Для цього вже триває підготовка інфраструктури.

Аналітики припускають, що рішення про формування у складі оперативного командування ще одного полку військової ППО пов'язане з планами включити 147 полк до складу Південного оперативного командування.

"Примітно, що до структури ЗОК уже входить 147 зенітний ракетний полк (в/ч 96869, Бобруйск). Постає закономірне питання: навіщо формувати у складі оперативного командування ще один полк військової ППО? Найімовірніше, ухвалене рішення пов'язане з планами включити 147 полк до складу Південного оперативного командування", - йдеться у повідомленні OSINT-проєкту.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який раніше закликав білорусів готуватися до Третьої світової війни, відкрито вказав на те, що Білорусь готується до війни – у країні ведеться підготовка відповідних підрозділів.