RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

У США висловились про "чарівну паличку" для України

У Держдепі США, коментуючи питання надання Україні далекобійних ракет, зазначили, що не існує такої зброї, яка стала б "чарівною паличкою" і зіграла вирішальну роль у війні проти РФ.

Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту Метью Міллер.

"Немає жодної здатності, яка, зрештою, сама по собі була б чарівною паличкою, яка мала б вирішальне значення в цьому конфлікті. Є кілька різних можливостей, які в сукупності можуть допомогти Україні виграти цю війну. І це те, що ми продовжуємо їм надавати. І ми будемо продовжувати оцінювати, чи є додаткові можливості, додаткові методи, додаткова техніка, які ми повинні їм надати", - сказав він.

Міллер запевнив, що США та Британія продовжать обговорення цього питання наступного тижня під час Генасамблеї ООН.

Речник Держдепу також повторив, що США розраховують на перемогу України.

"Ми очікуємо, що вони переможуть, продовжуючи надавати їм мільярди доларів допомоги у сфері безпеки, яку ми надавали їм із початку цього конфлікту. Типу допомоги у сфері безпеки, яка разом із хоробрістю українців призвела до того, що вони відбили більшість території, яку вони втратили в Україні у перші дні війни", - заявив чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", Україна змінила список цілей, які планує атакувати західною далекобійною зброєю ATACMS та Storm Shadow.