RU  UA  EN

Середа, 16 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

16 жовтня

Всі новини

Північнокорейці на службі у РФ: США відреагували на військові плани Кремля

США "стурбовані" інформацією, що північнокорейські військовослужбовці воюють на боці Росії у війні проти України.

Про це заявив речник Ради національної безпеки США Шон Саветт, передає Reuters.

Якщо інформація підтвердиться, це означатиме значне посилення військової співпраці між КНДР та РФ.

"Такий крок також свідчитиме про новий рівень відчаю Росії, оскільки вона продовжує зазнавати значних втрат на полі бою у своїй жорстокій війні проти України", – сказав Саветт.

Вашингтон стверджує, що Північна Корея постачала Росії балістичні ракети та боєприпаси. Москва і Пхеньян заперечували постачання зброї, але пообіцяли зміцнювати військові зв’язки, включно зі спільними навчаннями.

Командувач збройних сил США в Індо-Тихоокеанському регіоні генерал Чарльз Флінн заявив, що участь північнокорейських військовослужбовців у конфлікті дозволить Пхеньяну отримувати зворотний зв'язок у режимі реального часу про ефективність своєї зброї, боєприпасів та боєздатності солдатів, що було неможливо у минулому.

"Такого роду зворотний зв'язок із реальним полем бою, що дозволяє Північній Кореї вносити корективи до своєї зброї, боєприпасів, своїх можливостей і навіть своїх людей, для мене дуже тривожна", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", у Брянській та Курській областях залишили свої позиції 18 військовослужбовців із Північної Кореї, які долучились до армії РФ.