RU  UA  EN

Пʼятниця, 18 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

17 жовтня

16 жовтня

15 жовтня

12 жовтня

10 жовтня

Всі новини

Нові санкції США: покарали китайські фірми за допомогу РФ у виробництві "Гарпії-3"

Сполучені Штати запровадили нові санкції за співпрацю з Росією. Під обмеження потрапили три юридичні фірми та одна фізособа за причетність у розробці та виробництві російських ударних безпілотників дальнього радіусу дії "Гарпія-3".

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів США.

Як йдеться у рішенні Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, спроектований і розроблений фахівцями з КНР безпілотник виробляють на китайських заводах у співпраці з оборонними компаніями РФ з метою подальшої передачі для використання проти України.

Це перші санкції США, запроваджені проти компаній КНР, які безпосередньо розробляють системи озброєнь у партнерстві з фірмами РФ, заявили у міністерстві.

"Росія все більше покладається на досвід іноземних фахівців та імпорт складних технологій для підтримки своєї програми озброєнь і просування військової кампанії проти України", – повідомили у Мінфіні США.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати запровадили додаткові санкції проти головного російського пропагандистського медіаресурсу RT, оскільки співпрацює із розвідкою.