RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вбивство туристів в Єгипті: з'явилися нові дані про злочинця

Злочинець, який напав на групу туристів в єгипетському місті Хургада, купив ножа, з яким накинувся на іноземців, незадовго до інциденту.

Про це сказав представник Управління безпеки провінції Червоне море, передає ТАСС.

Відзначається, що зловмисник вчора вранці, 14 липня, прибув в Хургаду, відвідав п'ятничну молитву в одній з мечетей міста, потім в господарському магазині купив кухонний ніж і пішов на набережну, де знаходяться туристичні комплекси.

Злочинцем виявився 28-річний уродженець єгипетської провінції Кафр-еш-Шейх на ім'я Абдеррахман Шамс ад-Дін. Раніше він не мав "жодних зауважень з боку органів безпеки ні кримінальної, ні з політичної лінії". Тому зловмисник вільно прибув в місто і зміг пройти в туристичну зону.

Після скоєння злочину чоловік викинув ніж та мобільний телефон у море. Їх знайшли і долучили до справи в якості основних речових доказів.

Ресурс Al-Youm Al-Sabia з посиланням на представників служби безпеки передає, що злочинця передали органам Вищої прокуратури державної безпеки Єгипту. Він був депортований в Каїр, де і триватиме розслідування.

Німецьке видання Spiegel, як передає "Європейська правда", пише, що злочинець підтримував контакти з терористами "Ісламської держави", які і наказали йому напасти на іноземців.

Як повідомляв "Апостроф", посольство України в Єгипті спростувало дані про загибель українців в результаті нападу на туристів в Хургаді.