RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Лівії потопили нафтовий танкер з Криму: опубліковані фото і відео

У західній Лівії корабель державної берегової охорони обстріляв з 30-мм гармати нафтовий танкер, який запідозрили в контрабанді нафти.

Про це повідомляє в своєму ЖЖ блогер gruppman.

Відзначається, що інцидент стався в п'ятницю, 6 жовтня. У результаті обстрілу було пошкоджено машинне відділення і вантажні танки.

При цьому в момент обстрілу нафтоналивне судно було на ходу. Екіпаж танкера, що йшов під прапором Коморських островів, не підкорився вимогам берегової охорони Лівії зупинити судно і пустити на борт доглядову групу.

Як пише видання Libyan Express з посиланням на генерала Айюма Квассіма, танкер Goeast незаконно завантажився паливом в ніч з четверга на п'ятницю на терміналі Абу-Камашев, розташованому в 170 км на захід від Тріполі і був обстріляний з військового катера.

За даними maritimebulletin.net, в результаті обстрілу і попадання води в корпус через численні пробоїни танкер дав крен і перекинувся. Вміст вантажних танків (по завіреннях представника ВМС Лівії дизпаливо) випливає у відкрите море. Доля екіпажу нафтоналивного судна залишається невідомою.

Уточнюється, що танкер Goeast (IMO 7526924) належить керченській компанії "Ювас-Транс". Представники Росії не дають коментарів по даному факту. Однак відомо, що лоцмани керченської компанії "Ювас-Транс" забезпечують супровід кораблів, які нелегально прибувають в окупований Росією Крим.

Фото: enkorr.com.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові дані про великі втрати військових РФ в Сирії.