RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Смерть російських журналістів в Африці: з'явилося їх фото та дані про тортури

Вбитих російських журналістів, які знімали фільм про найманців приватної військової компанії "Вагнера" в Африці, перед вбивством допитували.

Про це повідомляє Palmarescentrafrique, публікуючи відповідне фото, що підтверджує наявність тортур.

"Як повідомили наші джерела, вони (російські журналісти - ред.) спочатку були викрадені і допитані перед вбивством", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва викрали, коли вони їхали для зйомок фільму в напрямку міста деко приблизно за 23 кілометрів від міста Сибутами.

Місцевий портал передбачає, що за вбивством росіян можуть стояти місцеві бойовики Нурредин Адама, які контролюють територію навколо міста Декоа.

При цьому, за інформацією російських ЗМІ, африканські медики не знайшли слідів катувань на тілах убитих російських журналістів.

"За даними, отриманим від співробітників посольства Росії в ЦАР, при первинному огляді тіл місцеві лікарі не виявили слідів тортур, тільки вогнепальні поранення", - цитує Інтерфакс слова офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація про можливих вбивць російських журналістів в Африці.