RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Розвідка США: Путін допоміг Трампу перемогти

Згідно зі звітом Розвідувальної спільноти США, Росія намагалась вплинути на результат президентських виборів на користь Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

"Ми визначили, що президент Росії Володимир Путін дав доручення вплинути на президентську кампанію в США 2016 року. Росія мала намір підірвати суспільну віру в демократичний процес США, очорнити держсекретаря Клінтон, і завдати шкоди її результатам як потенційного президента. Крім того, ми визначили, що Путін і уряд Росії віддали явну перевагу обраному президентом Трампу", - йдеться у опублікованій доповіді Розвідувальної спільноти.

Ознайомитися з доповіддю можна тут.

Також у доповіді говориться, що РФ використовувала різні тактики для досягнення успіху. "Вплив Москви полягав у стратегії, яка включає таємні шпигунські дії - такі, як кіберактивність - з очевидною причетністю російських державних установ, державних ЗМІ, сторонніх посередників, і платних користувачів соцмереж або "тролів", - відзначається у документі.

Нагадаємо, раніше американська розвідка вже повідомляла, що з великою ймовірністю президент Росії Володимир Путін особисто намагався вплинути на результат виборів президента США.

Сьогодні Конгрес США офіційно затвердив Дональда Трампа як обраного президента.