RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Якщо я подобаюся Путіну - то це добре: тези прес-конференції Трампа

Обраний президент США Дональд Трамп дає прес-конференцію це його перше спілкування з журналістами після відходу з поста Барака Обами. Прес-конференція відбувається на тлі гучного скандалу, після того, як видання Buzzfeed опубліковало компромат на Трампа. Апостроф зібрав найважливіше з того, що розповів Трамп.

Публікація Buzzfeed - фальшивка. Трамп пояснив, що повернувся до прес-конференцій, тому що стали з'являтися фейковий новини. Щодо публікації Buzzfeed він заявив, що це фейк, і "готували доповідь хворі люди". Він вважає, випускати матеріал не треба було, це ганьба.

Хакерство - це погано, але воно розкрило жахливі речі. "Що стосується злому [Демократичної партії], я думаю, це була Росія. Але нам потрібно стежити і за іншими країнами". Трамп пообіцяв створити захист від хакерів і уточнив, що хакери можуть бути не тільки з Росії, але і з інших країн.

Якщо я подобаюся Путіну - то це швидше добре! "Якщо Путін вибрав Трампа, я думаю, це наш великий актив, а не зобов'язання". Трамп вважає, що зможе налагодити відносини з Росією.

Компромат зібрати легко. На питання про те, чи могла Росія зібрати компрометуючу інформацію, Трамп заявив: "Я завжди дуже обережний. Сучасні камери такі маленькі - завжди треба підозрювати, що вони тебе знімають. Одне незручне рух - і ви в вечірньому телеефірі!". Обраний президент підкреслив, що у нього немає ніяких справ в Росії і ніяких там боргів - значить, у РФ немає ніяких можливостей тиснути на нього.

Бізнес і конфлікт інтересів: "Я зможу одночасно вести бізнес і керувати країною. Ніхто крім мене так не зможе. Але я не хочу". Управляти компанією Трампа будуть сини Дон і Ерік і не будуть обговорювати це з самим Трампом - так нібито можна буде уникнути конфлікту інтересів. Іванка Трамп відійде від ділових занять, тому що її чоловік стане радником Трампа. Адвокат Шері Діллон, якій дали слово на прес-конференції, заявила: "ми побудуємо стіну між активами Дональда Трампа і президентом".

Трамп анонсував нову систему охорони здоров'я - замість ObamaCare. Ніяких подробиць і деталей він не розповів - "вона буде дешевше і краще" - але заявив, що "вся країна пишатиметься".

Стіну з Мексикою почнуть будувати відразу після вступу Трампа на пост. "Почнемо будувати як тільки зможемо, я не готовий чекати рік", - заявив Трамп. За його словами, це буде зроблено за власний кошт США, а потім Мексика заплатить компенсацію. Трамп підкреслив: він поважає уряд Мексики, він поважає і навіть любить мексиканців, не їхня вина, що склалася така ситуація, її треба виправити - тому стіну треба будувати.

Як повідомляв "Апостроф", прес-конференція Трампа відправила мексиканський песо до нових мінімумів.