RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У США почали скасування реформи охорони здоров'я Обами

Сенат США доручив ключовим комітетам розробити законопроект щодо скасування програми медичного страхування американського президента Барака Обами, відомої як Obamacare. Скасування цієї реформи Обами нещодавно анонсував Дональд Трамп.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За скасування програми віддали свої голоси 51 сенатор, проти виступили 48 сенаторів. Резолюцію Сенату направили в Палату представників, голосування в якій має відбутися на цьому тижні. Скасування Obamacare є пріоритетом для представників Республіканської партії в обох палатах парламенту США і майбутнього американського президента Дональда Трампа.

"Республіканці" вважають, що процес скасування Obamacare може зайняти кілька місяців. Ще більше часу знадобиться для розробки альтернативи. Однак Трамп заявляв про те, що скасування Obamacare і прийняття альтернативної програми повинно відбутися одночасно.

Метою Obamacare є обов'язкове придбання медичного поліса страхування усіма американцями, які до цього не мали. Програма передбачає субсидії на придбання поліса для малозабезпечених громадян. В адміністрації Обами заявили, що Obamacare забезпечила медичну страховку 20 млн громадян США.

Як повідомляв "Апостроф", Сенат США внесли законопроект про нові санкції щодо Росії.