RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Обама, що йде, виявився популярнішим за Трампа

Барак Обама залишає посаду президента США з найвищим рейтингом популярності американських президентів, що йдуть, з часів Джорджа Буша-старшого. У той же час рейтинг Дональда Трампа перед інавгурацією значно нижчий за показник трьох його попередників.

Про Обаму позитивно відгукуються 58% американців, про Трампа - лише 40% респондентів, йдеться в опитуванні американського інституту громадської думки Gallup, передає DW.

Пік популярності Обами припав на момент його вступу на посаду в 2009 році - показник був на рівні 78% і майже вдвічі перевищував нинішній показник Трампа. Середній рейтинг схвалення Обами склав 53%.

Трамп вступає на посаду президента США з найбільшим антирейтингом за час вимірювань цього показника Gallup з 1992 року. 55% американців незадоволені майбутнім американським лідером.

Майбутня перша леді Меланія Трамп також сама непопулярна з моменту початку вимірів. Її рейтинг схвалення і антирейтинг рівнозначні і складають по 37%. Мішель Обама в момент інавгурації свого чоловіка в 2009 році могла похвалитися позитивним ставленням 68% американців. З тим же показником вона залишає Білий дім.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Обама перед відходом продовжив санкції проти Росії.