RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Оприлюднений текст листа Обамі від головного обвинуваченого в терактах 11 вересня

Головний обвинувачений у справі про теракти 11 вересня 2001 року Халід Шейх Мохаммед написав листа екс-президенту Бараку Обамі.

Його опублікувало американське видання Miami Herald. Як зазначається, послання було написано в 2015-му, коли Обама ще був президентом, але керівництво в'язниці відмовилося відправити його. У вересні 2015 року адвокат Шейха Мохаммеда подав клопотання про доставку кореспонденції і рік потому суддя на це згоду.

Лист на писано на 18 сторінках, але газета наводить лише найвиразніші витримки. Обвинувачений називає Барака Обаму "головою змії" і президентом "країни гноблення і тиранії".

"Це не ми почали проти вас війну в день 9/11. Це ви самі і ваші диктатори в нашій країні", - пише обвинувачений в організації терактів.

Ув'язнений пише Обамі, що ніколи не стане просити милості у США і не боїться довічного ув'язнення і страти.

"Я буду радий побути на самоті в моїй камері, щоб до кінця моїх днів молити Аллаха і покаятися перед ним у всіх моїх гріхах і проступки. І якщо ви засудили мене на смерть, я з ще більшою радістю зустріч Аллаха і його пророків, побачу своїх добрих друзів, яких ви несправедливо вбили по всьому світу, і побачу шейха Усаму бен Ладена", - йдеться в листі.

Також укладений висміює Обаму і називає розумним адвокатом, добре знайомим з правами людини, який може вбити свого ворога без суду і кинути його труп в море замість того, щоб віддати його тіло родині.

Халід Шейх Мохаммед - головний обвинувачений в судовому процесі у справі про теракти 11 вересня 2001 року в США. У 2003 році його захопили під час спецоперації в Пакистані і тримали в одній з таємних в'язниць ЦРУ, а в 2006 році перевели в Гуантанамо.

11 вересня 2001 року в результаті терактів в Нью-Йорку загинули 2 976 осіб, понад 4 тисячі були поранені.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відео з екстремальним відпочинком Обами б'є рекорди переглядів в мережі.

За матеріалами Страна.ua.