RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Голова виборчої кампанії Трампа неодноразово контактував з РФ – New York Times

Перехоплені телефонні розмови членів передвиборчого штабу Дональда Трампа та інших людей з його оточення свідчать про їхні контакти з високопоставленими чинами російської розвідки і членами уряду РФ за рік до виборів.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на колишніх і чинних чиновників США.

Відзначається, що американські представники правоохоронних органів та співробітники розвідки перехопили дані телефонні розмови в той же час, коли виявилися докази спроби Росії втрутитися в президентські вибори в США шляхом злому серверів Національного комітету Демократичної партії. Опитані нещодавно виданням американські чиновники відзначили, що не побачили зв'язку між цими подіями.

Однак перехоплені телефонні розмови стривожили розвідку і правоохоронні органи США, оскільки вони відбувалися в ті моменти, коли Трамп досить позитивно відгукувався про Володимира Путіна.

Зокрема, одним із людей з оточення Трампа, які розмовляли з представниками РФ, був його екс-начальник виборчого штабу Пол Манафорт, який був і консультантом колишнього президента України Віктора Януковича. Прізвища інших людей, які контактували з Росією, не розкриваються.

У свою чергу, Манафорт спростував цю інформацію і заявив, що ніколи не контактував ні з розвідкою РФ, ні з російським урядом, ні з адміністрацією Путіна.

Видання відзначає, що кілька людей з оточення Трампа, включаючи Манафорта, мають бізнес в Росії, і немає нічого незвичайного в тому, що американські бізнесмени вступають в контакти, іноді ненавмисно, з представниками іноземної розвідки в таких державах, як РФ та Україна, де розвідувальні служби глибоко включені в суспільство.

Як пише видання, зараз розвідка США не повідомляє число людей з оточення Трампа, які контактували з представниками РФ, а також зміст цих розмов.

Нагадаємо, радник Трампа Майкл Флінн подав у відставку через контакти з російським послом.

Як повідомляв "Апостроф", Трамп прокоментував інформацію про його контакти з Росією.