RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Радбез ООН: США зробили заяву щодо Криму і Донбасу

Нинішня адміністрація США досі розглядає можливості посилення взаємодії з Росією, однак вважає неприйнятним робити це за рахунок задоволення Москвою власних геополітичних інтересів та агресії проти інших країн, передусім, України. Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявила постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі.

"Більш тісна взаємодія з Росією неможлива за рахунок безпеки наших європейських друзів і союзників", - цитує постпреда США Укрінформ.

Саме через це, підкреслила Гейлі, США закликають Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України, шляхом виконання Мінських угод та припинення окупації Криму.

Вона наголосила, що Америка продовжує стояти разом з народом України. "Росія намагалась завадити змінам, які вимагав (на Майдані – Ред.) український народ. Росія окупувала Крим та спробувала анексувати частину території України. Ці дії Сполучені Штати не визнають", - заявила Гейлі.

За її словами, Росія озброювала, фінансувала сепаратистські сили на сході Україні.

"Визнання Росією та видача паспортів та інших незаконних документів сепаратистам, підтримуваних Росією в Луганську і Донецьку – це ще один виклик зусиллям з підтримки миру на сході України" – зауважила американський дипломат.

Постпред США також додала, що США і ЄС зберігатимуть санкції, поки Москва не виконає у повній мірі свої зобов'язання за Мінськими угодами. Санкції, пов'язані з Кримом, також зберігатимуться, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні.

Нагадаємо, сьогодні, 21 лютого, президент України Петро Порошенко закликав посилити санкції проти Росії через визнання нею "паспортів" виданих "ДНР" і "ЛНР".