RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Білий дім не пропустили журналістів провідних американських ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа не пропустила у Білий дім на брифінг журналістів низки провідних світових і американських ЗМІ, передає ВВС.

Йдеться про журналістів CNN, The New York Times, BBC, BuzzFeed, The Daily Mail, The Los Angeles Times і The New York Daily News.

Крім того, не змогли потрапити на традиційний брифінг прес-серетаря Білого дому Шона Спайсера: ABC, CBS, NBC, Fox, Reuters, Bloomberg, The Washington Times, McClatchy та Associated Press.

Варто відзначити, що співробітники агентства Associated Press і журналу Time самі відмовилися йти на захід на знак протесту.

Асоціація кореспондентів Білого дому пояснила таке рішення тим, що в цей вечір буде проводитися зустріч з розширеним пулом. Цей формат передбачає, що на брифінгу присутній обмежену кількість журналістів, які потім повинні поділитися інформацією.

До розширеного пулу традиційно вдаються, коли захід проводиться у залі, де мало місця.

New York Times зазначає, що п'ятничний брифінг "під запис", але "без камер" у прес-секретаря Білого дому, дійсно, зазвичай відвідує "невелика група" журналістів. Але, як підкреслює видання, адміністрації попередніх президентів США ніколи не відбирали репортерів для цих зустрічей "вручну".

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп назвав найбільші ЗМІ країни ворогами американського народу.