RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Генпрокурор США відмовився від участі у розслідуванні втручання РФ у вибори

Міністр юстиції і генпрокурор США Джефф Сешнс взяв самовідвід від розслідування можливого втручання Росії у виборчу кампанію в США. Про повідомляє "Радіо Свобода".

За словами міністра, він ухвалив таке рішення, оскільки сам брав участь у виборах як радник кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Він також заявив, що готовий відповісти на всі додаткові питання Сенатського комітету з юридичних питань.

Відзначимо, що раніше міністр юстиції виявився в центрі скандалу після того, як стало відомо, що він зустрічався з послом Росії в США - хоча на слуханнях в сенатському комітеті він стверджував, що не зустрічався з представниками Росії.

Сешнс сказав, що його відповідь на питання про контакти з представниками Росії була абсолютно чесною, оскільки він зрозумів питання так, що мова йде про "постійні контакти" з російськими представниками і обговоренні з ними передвиборчої кампанії.

Він підтвердив, що мав дві зустрічі з послом Росії, на другий з яких обговорювалися питання тероризму і поїздок релігійних груп, а також становище в Україні, при цьому "обговорення прийняло кілька напружений характер".

Нагадаємо, раніше на слуханнях в сенатському комітеті кандидат на пост директора Національної розвідки США, колишній сенатор штату Індіана Деніел Коутс зарахував Росію до одного з головних викликів, які стоять перед Америкою.