RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Трамп не знав: екс-радник з нацбезпеки Флінн працював на Туреччину

Білий дім заявив, що президент США Дональд Трамп не знав до цього тижня, що його колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн працював в інтересах Туреччини. Про це повідомляє Reuters.

Як стало відомо виданню New York Times, Флінн працював лобістом в інтересах Туреччини за $500 тисяч протягом президентської кампанії Трампа у 2016 році, а також одночасно з тим, як він виступав у ролі радника Трампа.

За даними газети, Флінн збирав інформацію про турецького проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара вважає організатором спроби військового перевороту у липні 2016 року.

Колишній радник Трампа зареєструвався як лобіст ще минулого року, але не подавав документи на реєстрацію в якості іноземного агента до 7 березня.

У той же час прес-секретар Білого дому Шон Спайсер зазначив, що лобістська діяльність Флінна була його особистою справою, що стосується бізнесу. Рішення про реєстрацію у якості іноземного агента залежало тільки від нього.

Нагадаємо, 14 лютого радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн, якого викрили в переговорах з послом РФ в США Сергієм Кисляком, подав у відставку. Втім, президент США Дональд Трамп не побачив нічого поганого в обговоренні з РФ санкцій своїм колишнім радником.