RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

США зажадали видачі російських хакерів

Міністерство юстиції США звернулося до влади Російської Федерації з вимогою про видачу трьох російських громадян, яким висунуті звинувачення в кіберзлочинності.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс".

Коментуючи це звернення, представник Мін'юсту США Марк Раймонд зазначив, що, хоча російська і американська сторони не пов'язані договором про екстрадицію, проте у Вашингтоні розраховують, що це не завадить російській владі затримати злочинців і передати для суду. Мін'юст США гарантує, що будуть дотримані всі права обвинувачених, передбачені американськими законами.

Трохи раніше, 15 березня, суд у Каліфорнії висунув звинувачення співробітникам ФСБ Дмитру Докучаєву і Ігорю Сущину, а також хакерам Олексію Бєланов і Каріму Баратову. Їх підозрюють в організації масштабної крадіжки інформації з облікових записів Yahoo!

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи ці звинувачення, зазначив, що вони не стосуються російської держави, а пов'язані лише з діяльністю окремих осіб і Росія готова до співпраці для боротьби з кіберзлочинністю.

Раніше "Апостроф" повідомляв про намір Мін'юсту США висунути офіційні звинувачення хакерам, підозрюваним у зламі акаунтів Yahoo.