RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

США розслідують банківські операції Манафорта – AP

Міністерство фінансів США нещодавно отримало інформацію про офшорні фінансові трансакції колишнього начальника передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта. Дана інформація була отримана в контексті розслідування діяльності Манафорта у Східній Європі.

Про це повідомляє Associated Press.

Відзначається, що мова йде про певні фінансові трансакції Манафорта на Кіпрі, але невідомо, в який саме проміжок часу вони проводилися.

Також йдеться, що в 2014 році Манафорт використовував кіпрські офшорні кампанії в укладанні угоди на суму 19 млн дол з російським мільярдером Олегом Дерипаскою щодо придбання українського телевізійного провайдера Black Sea Cable.

Мінфіну США також відомо, що в 2009 році пов'язані з Манафортом кампанії отримали 1 млн дол від невідомої фірми через Банк Кіпру (Bank of Cyprus).

Підкреслюється, що у використанні Полом Манафортом офшорних кампаній немає нічого протизаконного, але незрозуміло, чому він використав кіпрські компанії, на рахунки яких раніше надходили кошти сумнівного походження.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно представники Манафорта спростували заяви про те, що той отримував гроші з "чорної каси" "Партії регіонів".