RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Парагваї протестувальники захопили та підпалили парламент: опубліковано відео

В столиці Парагваю Асунсьйоні 31 березня учасники демонстрації захопили парламент (Конгрес) і підпалили його.

Про це повідомляє російська редакції DW.

Раніше в Асунсьйоні протягом кількох годин проходили сутички між мітингувальниками і поліцейськими. Учасники акції протесту підпалювали автомобільні покришки, співробітники поліції застосовували сльозогінний газ і гумові кулі. В результаті зіткнень отримали поранення значна кількість людей, серед яких зробили відомі в Парагваї політики. Також були поранені і поліцейські.

Приводом для протестних акцій стало закрите засідання Сенату - верхньої палати Конгресу, де більшість сенаторів проголосували за те, щоб дозволити президенту Парагваю Орасіо Картесу повторно висунути свою кандидатуру на виборах. Засідання Палати депутатів нижньої палати Конгресу, з цього питання повинно було відбутися 1 квітня, причому більшість депутатів також схилялися підтримають рішення Сенату.

"Здійснено державний переворот. Ми будемо чинити опір, і ми закликаємо людей чинити опір разом з нами", - сказав сенатор-опозиціонер Дезіре Маси.

Конституція Парагваю забороняє президенту повторно висувати свою кандидатуру на виборах з метою запобігти можливе поновлення диктатури в цій країні. Диктатор Парагваю генерал Альфредо Стресснер правил з 1954 по 1989 роки і вісім разів переобирався на президентський пост.

Як повідомляв "Апостроф", у січні 2016 року в Косово протестуючі проти угоди з Сербією закидали парламент пляшками із запальною сумішшю, в результаті чого виникла пожежа.