RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

США готують нищівний удар по бюджету РФ і російському рублю

У Конгресі США розглянуть законопроект про нові санкції проти Росії. У разі підтримки документа, він значно посилить діючі обмеження.

Текст законопроекту опубліковано на сайті єдиної бази документів нижньої палати парламенту США.

Документ передбачає введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які інвестують в російську галузь видобутку вуглеводнів понад 20 млн доларів. До списку санкцій планують також внести інвесторів, які вкладуть будь-яку суму на будівництво Росією трубопроводів вартістю більше 1 млн доларів. Подібні обмеження перекриють фінансування великих проектів "Північний потік – 2" та "Сили Сибіру". Також загроза опинитися під санкціями США нависла над бажаючими купити державні облігації Росії.

Нові обмеження пропонують вводити не тільки проти компаній і громадян США, але і осіб з третіх країн.

Російські експерти припускають, що вихід іноземців з російського держборгу, серед іншого, обрушить котирування облігацій федеральної позики і підвищить вартість запозичень для уряду РФ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про плани конгресменів розглянути новий законопроект про введення санкцій проти РФ. Автором документа став республіканець Олександр Муні. Нові санкції повинні стати відповіддю на втручання Росії у процес президентських виборів у США, невиконання РФ умов мінських угод і незаконну анексію Криму, Південної Осетії та Абхазії.

Посол США в Україні Марі Йованович розповіла, коли скасують санкції проти Росії.

За матеріалами finanz.ru.