RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Смертельний підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі: з'явилася реакція Держдепу

Держдеп США прокоментував підрив у Луганській області автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, в результаті якого загинув американський громадянин.

Заяву Держдепу опубліковано на офіційному сайті відомства.

У Держдепі закликали РФ використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб дати місії ОБСЄ можливiсть провести повне розслідування цього трагічного інциденту.

У США відзначили, що шокованi і глибоко засмучені смертю на підконтрольній бойовикам території на Донбасі громадянина США, який виконував обов'язки парамедика у складі місії ОБСЄ. Також там побажали якнайшвидшого одужання постраждалим в результаті інциденту.

Держдеп зазначив, що спостерігачам ОБСЄ доводиться працювати в складних умовах. У США вказали, що їм доводиться стикатися з створенням перешкод, погрозами та образами з боку сепаратистів.

У США закликали проросійських сепаратистів до виконання Мінських угод, що передбачають повне припинення вогню і відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Держдеп запевнив місію ОБСЄ у своїй повній підтримці, зазначивши, що спостерігачі повинні бути в безпеці і мати доступ в зоні конфлікту всюди.

Як повідомляв "Апостроф", в російському Міністерстві закордонних справ, коментуючи підрив автомобіля ОБСЄ на Донбасі, заявили про "високу ймовірність провокації".