RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В армії США знайшли бойовика, який воював проти сил АТО на Донбасі: опубліковано фото

В армії США проходить службу 29-річний Гійом Кувельє, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі. Він служить на Гавайських островах.

Про це повідомляє The Washington Post.

Кувельє часто ставав героєм сюжетів про діяльність міжнародних підрозділів найманців і бойовиків з різних країн світу, які воювали на Донбасі проти сил АТО.

В одному з фільмів він розповів, що прибув на Донбас самостійно. В Україну потрапив через західні кордони, після того як Росія відмовила йому у в'їзді. В зону бойових дій проник, як і інші найманці, під виглядом журналіста і студента.

Відомо, що Кувельє має подвійне громадянство США і Франції і якийсь час мав відношення до ультраправих політичних сил Франції.

Найманець внесений у базу "Чистилище" проекту "Миротворець".

В армії США повідомили, що не знали про минуле бійця і тепер відкрили внутрішнє розслідування. У коментарі журналістам спікер американської армії повідомив, проходити службу часто забороняють людям, які раніше виявляли екстремістські погляди. Але бувають винятки, коли людина визнала помилки минулого.

Журналістам вдалося поговорити з Кувельє. Він підтвердив інформацію про службу в американській армії, а також запевнив, що змінив погляди і просив не публікувати матеріал про нього.

Як повідомляв "Апостроф", бразильського бойовика ДНР Рафаеля Лусварги засудили до 13 років позбавлення волі.

За матеріалами "Голос Америки".