RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Трампа зробили важливу для України заяву про причетність Росії до загострення на Донбасі

Представник США в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) Кейт Бернс звинуватила Росію в підриві зусиль з припинення бойових дій на сході України. Про це вона заявила під час промові 4 травня перед постійною радою ОБСЄ у Відні, передає "Голос Америки".

Бернс навела приклади порушення Росією режиму припинення вогню і розведення сил на сході України: "14 квітня, в той же день, коли сили сепаратистів під проводом Росії оголосили про готовність відійти від Станиці Луганської, спостережна місія звітувала про напад спільних російсько-сепаратистських сил на українські позиції. Протягом тижнів, спільні російсько-сепаратистські сили тримали 30 одиниць забороненої зброї включаючи танки та гаубиці в 15 кілометрах від району розведення сил".

Крім того, за словами представника США, Вашингтон ніколи не визнає і ніколи не визнає спроби Росії змінити кордони України.

Нагадаємо, раніше з'явився відеозапис з моментом підриву автомобіля СММ ОБСЄ 23 квітня біля села Пришиб Луганської області, яке контролюється бойовиками "ЛНР".