RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися подробиці, як у Сенаті розглядали втручання РФ у вибори президента США

8 травня у комітеті з розвідки Сенату США відбулися слухання щодо втручання Москви у президентські вибори 2016 року. Про це повідомляє "Голос Америки".

Сенатор Ліндсі Грем під слухань зазначив, що від Росії не слід чекати "нічого хорошого, коли мова йде про вибори в усьому світі".

Колишній керівник Національної розвідки Джеймс Клеппер в свою чергу пояснив, що метою Росії на минулих виборах була дискредитація кандидата від Демократичної партії США Хілларі Клінтон, щоб допомогти кандидату від республіканців, нинішньому президентові США Дональду Трампу.

За словами Клеппера, розвідка дійшла висновку, що втручання РФ у вибори президента США в 2016 році підтвердилося: зокрема російська влада вдалася до кібератак, комп'ютерних зламів структур обох партій і передачі їх WikiLeaks. Але, додав він, публікувалася лише інформація, яка стосувалася Демократичної партії.

Екс-глава мін'юсту США Саллі Йейтс, яка також брала участь у слуханнях, зазначила, що зусилля з розслідування втручання РФ у вибори президента США - найважливіший крок, який носить надпартійний характер. Вона впевнена, що Росія розвиватиме свої технічні можливості, тому Вашингтон має бути готовим протистояти небезпеці.

Нагадаємо, раніше Конгрес США виділив 100 мільйонів доларів на протидію "російському впливу і агресії" і на підтримку організацій громадянського суспільства в Європі і Євразії.