RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Масова кібератака по всьому світу: в Microsoft вказали на провину спецслужб США

Президент Microsoft Бред Сміт поклав провину за поширення вірусу WannaCrypt (WannaCry) на Агентство з національної безпеки (АНБ) США.

Про це повідомляється на сайті Microsoft.

"Експлойти WannaCrypt, використовувані в атаці, були витягнуті з експлойтів, вкрадених з АНБ у Сполучених Штатах. Про цю крадіжку публічно повідомили раніше в цьому році", - йдеться в повідомленні Сміта.

Він зазначив, що раніше урядові структури вже помічалися в зборах інформації про уразливості комп'ютерних систем.

"Ми бачили, що уразливості, збережені ЦРУ, виявляються в WikiLeaks, і тепер ця вразливість, викрадена у АНБ, торкнулася користувачів по всьому світу. Неодноразово експлойти в руках урядів стають публічними і наносять величезну шкоду. Еквівалентний сценарій з звичайними озброєннями був би такий, що, якщо б у армії США вкрали кілька ракет "Томагавк", - заявив президент Microsoft.

За словами Сміта, кібератака з використанням вірусу WannaCrypt демонструє зв'язок між двома головними загрозами кібербезпеки на сьогоднішній день – діями держав та організованої злочинності.

Як повідомляв "Апостроф", організатори кібератаки з використанням WannaCrypt змогли отримати від жертв всього 42 тисячі дол.