RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Інцидент з розправою над скандальним росіянином у Мексиці: з'явилися нові подробиці

Мексиканська влада поки не просили російську сторону про допомогу в депортації росіянина Олексія Макєєва, пораненого в Канкуні в результаті нападу групи місцевих жителів.

Про це повідомив консул Дмитро Болбот, передає РИА Новости.

"На даний момент влада Мексики не зверталися до нас з питання депортації", - зазначив російський дипломат.

Раніше Національний інститут міграції Мексики заявив, що має намір просити російське консульство сприяти депортації Макєєва на батьківщину.

У той же час, можлива депортація може статися тільки після закінчення розслідування обставин нападу на його будинок, що передує цьому зухвалої поведінки росіянина, а також смерті громадянина Мексики, який загинув біля будинку росіянина.

За фактом смерті мексиканця генеральною прокуратурою штату Кінтана-Роо розпочато розслідування, передає Notimex.

За даними прокуратури, у скоєнні вбивства c застосуванням гарпуна підозрюється саме іноземний громадянин. Його персональні дані не розголошуються, проте зазначені в повідомленні ініціали повністю збігаються з ініціалами Макєєва.

Раніше мексиканські ЗМІ повідомляли, що напад натовпу на будинок Макєєва спровокував саме його напад з холодною зброєю на мексиканця.

Сам підозрюваний зараз перебуває в госпіталі і вважається затриманим. Макєєв введений в стан штучної коми, у нього серйозна черепно-мозкова травма, і він паралізований.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео розправи мексиканців над росіянином Олексієм Макєєвим.