RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Чорна каса" Януковича: з'явилися цікаві деталі про офшори Манафорта

Слідство у справі про можливе відмивання незаконних коштів екс-президентом України Віктором Януковичем, його оточенням і колишнім главою виборчого штабу Дональда Трампа Полом Манафортом вийшло на офшори в Белізі.

Про це повідомили поінформовані джерела агентства Bloomberg.

Так, розслідування зачіпає транзакцію зі пов'язаних з Януковичем рахунків в Киргизії на ім'я Манафорта, яка пройшла через офшор в цій центральноамериканській країні.

"Один з переказів Манафорту, за даними "амбарної книги", збігається з інвойсом, який він підписав у 2009 році про продаж комп'ютерів на суму $ 750 тисяч зареєстрованому у Белізі підприємству Neocom Systems Limited", - пише агентство.

У коментарі агентству глава компанії International Corporate Services, яка в 2007 році зареєструвала Neocom, Даг Сингх розповів, що "отримує численні запити" від співробітників Департаменту фінансових розслідувань Белізу у справі про відмивання грошей.

Правоохоронці Белізу від коментарів відмовилися, а керівник Neocom Євген Касі не відповідає на запити правоохоронців.

У свою чергу, представники Манафорта заявили, що про таку транзакції їм нічого не відомо, а сам 68-річний політтехнолог не захотів співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, раніше влада американського штату Нью-Йорк почала розслідування щодо угод з купівлі нерухомості Полом Манафортом.