RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Нові санкції проти РФ: у Сенаті США прийшли до важливої угоди

Представники обох партій в Сенаті США дійшли згоди щодо нового пакету санкцій проти Росії за втручання Кремля в американські президентські вибори.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на AP.

Про даному угоді повідомили сенатори з банківського комітету і комітету з міжнародних відносин. Зокрема, передбачається необхідність згоди Конгресу на можливу спробу президента США послабити вже існуючі санкції.

Також передбачається розширення поточних обмежувальних заходів і введення нових – проти російських чиновників, які причетні до порушення прав людини і постачання зброї сирійському президенту Башару Асаду. Крім цього, пропонується ввести санкції проти тих громадян РФ, які відповідальні за кібератаки в інтересах уряду РФ.

Відзначається, що за вказаний пакет нових антиросійських санкцій будуть голосувати разом з розширенням обмежувальних заходів проти Ірану.

"Поправка до основного законопроекту про санкції відносно Ірану включає в себе значне розширення санкцій проти російського уряду за порушення територіальної цілісності України, їх нахабні кібератаки і втручання у вибори, а також агресію в Сирії", - кажуть "республіканці" і "демократи" з зазначених вище комітетів.

Очікується, що в Сенаті проголосують за розширення санкцій проти Ірану і РФ в середу, 14 червня. Зокрема, нові обмежувальні заходи передбачаються щодо ключових секторів російської економіки: металургійної і гірничодобувної промисловості, кораблебудування і прокладок залізничних шляхів.

Як повідомляв "Апостроф", на початку травня в Сенаті США заявили, що розглядають заходи щодо протистояння впливу Росії в Європі.