RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Протестувальники у Венесуелі підпалили будівлю Верховного суду: опубліковано фото і відео

Протестувальники, незадоволені соціально-економічним становищем Венесуели, підпалили будівлю Верховного суду країни в столиці країни, Каракасі.

Про це повідомляє "Сегодня".

Спочатку присутні стали закидати будівлю камінням, потім хтось почав метати в нього коктейлі Молотова. В результаті чотириповерхова будівля, де крім суду розташовується відділення одного з банків, було розграбовано, а комп'ютери та іншу електроніку спалили прямо на вулиці.

Через кілька годин поліція розігнала натовп протестуючих, пожежу було згашено.

Дії демонстрантів стали відповіддю на недавній вердикт вищої судової інстанції, яка задовольнила скаргу генерального прокурора країни Луїси Ортеги Діас, яка спробувала оскаржити законність дій президента Ніколаса Мадуро, який наполягає на скликанні Національної конституційної асамблеї для внесення поправок до Конституції країни.

Нагадаємо, в в Венесуелі вже понад два місяці тривають антиурядові виступи, в організації яких влада звинувачує опозицію.

В результаті сутичок демонстрантів з силами правопорядку загинули десятки людей. Тільки в один з днів поранення отримали 250 осіб.

Нагадаємо, раніше у мережі опублікували відео спалення будинку колишнього президента Венесуели Уго Чавеса у Сабанета, штаті Барінас.