RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У США помер студент, який просидів більше року у в'язниці КНДР: всі подробиці гучної історії

В США через кілька днів після повернення з в'язниці КНДР обірвалося життя студента Отто Уормбира. Родичі повідомили, що 22-річний хлопець помер 19 червня в лікарні Цинциннаті.

Трагічна історія американського студента почалася з його поїздки в КНДР 25 грудня 2015 року. В кінці туристичної подорожі Уормбир був заарештований, у той час як іншим туристам з його групи дозволили покинути країну.

Через два місяці влада КНДР показали студента північнокорейським журналістам. В зал хлопця привели під конвоєм. Його промова мала всі ознаки постановки: у руках він тримав аркуш з текстом, перед початком він вклонився і висловив подяку північнокорейського режиму за виступ.

Уормбир розповів, що його затримали за спробу вкрасти з готелю агітаційний плакат. Його він нібито планував привезти в якості трофея для американської церкви, чим хотів завдати шкоди трудовій етиці та мотивації корейського народу. Промова студента закінчилася сльозами і словами про те, що він зробив саму жахливу помилку.

Суд у Пхеньяні засудив Уормбира до 15 років каторги. Однак навесні 2016 року американець впав у кому. 13 червня 2017 року влада КНДР заявила, що відпустить ув'язненого з гуманних міркувань.

Американські лікарі констатували загибель клітин мозку студента. За їх словами, це могло статися після зупинки дихання. У той же час сліди фізичного насильства не були виявлені.

За запевненням КНДР, Уормбир заразився ботулізмом, а впав у кому після прийняття снодійного.

Досі залишається невідомим, що точно відбувалося з Уормбиром з дня затримання і до моменту евакуації на батьківщину. Через чинний режим в КНДР навряд чи правда про американському студента колись стане відомою.