RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Reuters дізнався про зв'язки з ФСБ російського адвоката, яка зустрічалась з сином Трампа

Російський адвокат Наталя Весельницька, яка зустрілася з Дональдом Трампом-молодшим після того, як його батько став кандидатом на пост президента США, протягом тривалого часу співпрацював з ФСБ, представляючи інтереси російської спецслужби в судах.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на судові документи, що маються у розпорядженні агентства.

Зокрема, адвокат Наталя Весельницька представляла інтереси ФСБ в юридичному спорі щодо права власності на елітну нерухомість на північному заході Москви в період з 2005 по 2013 рік.

Журналісти Reuters підкреслюють, що у них немає доказів того, що Весельницька є співробітником російського уряду або спецслужб. Сама адвокат також заперечує наявність будь-яких зв'язків з Кремлем. Втім той факт, що вона представляла ФСБ у судовій справі, може викликати питання деяких американських політиків, зазначає агентство.

Весельницька на питання Reuters про її роботу в інтересах ФСБ не відповіла. ФСБ також проігнорувала запит журналістів.

Reuters не вдалося знайти інформацію про позивача в справі, в якій брала участь Весельницька, але документи, які стосуються апеляції, свідчать, що в ній брало участь Федеральне агентство з управління державним майном РФ - Росимущество.

Згідно з наявними даними, Весельницька та її фірма Kamerton Consulting представляли "військову частину 55002" у майновому спорі. Ця військова частина зареєстрована в центрі Москви за адресою вул. Большая Лубянка, 12. Ця будівля належить ФСБ. При цьому сама ФСБ займає будівлю через дорогу від цього будинку.

Чи виконувала Весельницька якусь іншу робота для ФСБ, журналістам Reuters встановити не вдалося.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що син президента США Дональда Трампа провів зустріч з російським юристом Наталією Весельницькою, на якій був присутній колишній радянський розвідник.