RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Трамп підписав закон про нові санкції проти РФ - Bloomberg

Президент США Дональд Трамп підписав закон про нові санкції проти Росії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на Білий дім.

Інформацію про введення санкцій щодо Росії підтверджує агентство Reuters.

Офіційно про це поки оголошено не було.

Сенат США наприкінці липня переважною кількістю голосів підтримав законопроект про введення нових антиросійських санкцій. Новий закон перед цим підтримали в Палаті представників США.

Законопроект про нові санкції містить норми про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також посилення санкцій проти РФ. Так, документ забороняє скасовувати або пом'якшувати санкції без згоди Конгресу, підсилює секторальні санкції щодо російських фінансових і енергетичних установ, а також передбачає санкції щодо осіб, причетних до порушення прав людини на окупованій РФ території, зокрема, в Криму та на Донбасі.

Законопроект також дає право американському президенту у координації з союзниками США ввести санкції проти фізичних та юридичних осіб, які сприяють в будівництві і обслуговуванні російських експортних нафто- і газопроводів.

Документ також передбачає підтримку США у реформуванні енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергоресурсів, а також декларує протидію реалізації проекту "Північний потік-2".

Нагадаємо, раніше ЗМІ вже повідомляли про підписання президентом США законопроекту про нові санкції проти Росії, але тоді ця інформація виявилася помилковою.