RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У США автомобіль в'їхав у натовп протестувальників: з'явилися фото и відео

У місті Шарлотсвілл (штат Вірджинія, США), де проходять масштабні акції білих радикалів стався наїзд автомобіля на протестуючих.

Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, за однією з центральних вулиць йшла колона з кількох сотень протестуючих, після чого машина в'їхала у них. За деякими даними, за кермом атомобиля знаходився так званий "білий націоналіст", який протаранив демонстрацію своїх політичних супротивників.

Американський телеканал CBS з посиланням на свого кореспондента уточнює, що у результаті події постраждали щонайменше чотири людини, ще шість лежать на землі.

Влада міста Шарлотсвілл выдзначила, що у результаті інциденту "постраждали кілька пішоходів", у них "численні травми".

Крім того, у місті оголошено надзвичайний стан у зв'язку з запланованим масштабним маршем націоналістів.

Режим надзвичайного положення дозволяє поліції вимагати від влади міста додаткові сили для реакції на те, що відбувається.

Очікується, що на акцію "Об'єднаємо правих" вийдуть тисячі людей. Вони протестують проти рішення місцевої влади демонтувати пам'ятник генералу Конфедерації Роберту Лі. Він командував армією південних штатів в Громадянській війні 1861-65 років.

Напередодні в студентському містечку Університету Вірджинії відбулися зіткнення між ультраправими групами націоналістів, які організовують акцію, і їх противниками. Поліція вимагала від учасників розійтися і застосовувала сльозогінний газ.

Влада повідомила, що на акції постраждали кілька людей.

У той же час президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що мешканці країни повинні "засуджувати все, що пов'язано з ненавистю", тому що в США "цьому немає місця".

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео бійок з мітингу "білих націоналістів" в Шарлотсвіллі.