RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

На Заході заявили про російський слід в чергових кібератаках в США

Групу хакерів Dragonfly, Energetic Bear або Berserk Bear, яку пов'язують з Росією, запідозрили в отриманні доступу до систем енергетичних компаній США.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на звіти американської компанії Symantec, яка спеціалізується на кібербезпеці.

У матеріалі наголошується, що дії хакерів не призвели до серйозних наслідків, проте така небезпека існує. Дії хакерів розцінюють в компанії як "політично мотивовані" проти компаній, зосереджених у США і Туреччині. Зазначається, що навіть атака на маленьку компанію може поставити під загрозу всю енергетичну систему.

"Ми бачимо їх активність, розуміємо як вони працюють, приблизно розуміємо, як вони можуть провести свою диверсійну кампанію. Але яких-небудь доказів того, що вони порушують роботу немає... Вони чекають випадку, коли станеться якась політична подія, і тоді у них буде засіб для кибернаступу", - зазначив технічний директор Symantec Ерік Чен.

Як повідомляв "Апостроф", представниця консервативної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) канцлера Німеччини Ангели Меркель Юлія Клокнер заявила про причетність Росії до злому її сайту.