RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вбивства в ім'я ІДІЛ: нові фото і подробиці про узбека, який влаштував теракт в Нью-Йорку

Сайфуллах Саїпов, який влаштував теракт в Нью-Йорку, приїхав в США з Узбекистану сім років тому і ймовірно не перебував у терористичній організації ІДІЛ, але був її прихильником.

Про це повідомляє "Настоящее время".

Саїпов уродженець Ташкента. У США він приїхав в 2010 році разом з дружиною, яка молодша за нього на 10 років і влаштувався в місті Стоу штату Огайо. Його знайомий з США Міррахмат Мумінов розповів, що Саїпову подобалося в Стоу, так як там є мечеть і ісламська школа. У місті він прожив близько трьох років, але за словами знайомих, залишався там чужаком.

"Він був досить агресивним хлопцем, таким любителем пригод. У нашому Ташкенті таких називають "вуличні хлопці" - такі розмовляють на жаргоні, вдають, що нікого і нічого не бояться", - розповів Мумінов.

Фото: соцсети

Відразу після приїзду в Огайо Саїпов працював водієм-далекобійником і на нього було зареєстровано дві компанії. Однак успіхів у бізнесі він не добився, у нього накопичилося безліч порушень ПДР та штрафів.

Після цього узбек влаштувався працювати в службу таксі Uber і пройшов там перевірку біографії. У компанії вже заявили, що будуть співпрацювати з ФБР.

В кабіні вантажівки, на якій Саїпов наїхав на велосипедистів, була знайдена записка з його присягою на вірність "Ісламській державі". При цьому знайомі чоловіка говорять, що не помічали за ним прихильності до радикальних ідей.

У той же час поліція Нью-Йорка заявляє, що у неї немає інформації про зв'язок Саїпова з ІДІЛ. При цьому експерти заявляють, що теракт був натхненний джихадизмом.

На даний момент злочинець з пораненням в живіт знаходиться в лікарні під охороною силовиків.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося фото підозрюваного в теракті в Нью-Йорку.