RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Втручання РФ у вибори в США: екс-радник Трампа розкрив нові важливі деталі

Радник із зовнішньої політики передвиборного штабу Дональда Трампа Картер Пейдж заявив, що про його поїздку в Росію під час виборчої кампанії в США знали багато високопоставлені люди з оточення нинішнього президента США.

Про це Він розповів під час дачі свідчень у Комітеті Палати представників Конгресу США по розвідці, передає видання Politico.

Підкреслюється, що Пейдж, на відміну від інших людей, допитуваних по справі про втручання РФ у вибори в США, погодився на публікацію деяких його показань. Однак частина його свідчень залишається поки що непублічною.

Так, перед поїздкою в Москву Пейдж запитав ради з цього приводу, написавши електронні листи деяким співробітникам передвиборного штабу Трампа, включаючи менеджера кампанії Кору Левандовскі, радника Трампа Хопу Хікса (очолює комунікаційний департаменту Білого дому) і радника передвиборчого штабу Джей Ді Гордона. При цьому, говорить Пейдж, Левандовскі дав згоду на його поїздку в РФ.

Також Він розповів, що в Москві у нього була "приватна бесіда" з заступником прем'єр-міністра РФ Аркадієм Дворковичем, який "висловив рішучу підтримку Трампу і бажання спільно працювати над виробленням більш ефективних рішень у відповідь на широке коло існуючих міжнародних проблем".

Картер Пейдж підтвердив відправку листа деяким членам штабу Трампа, в якому мав намір розповісти "найближчим часом про деяких неймовірних прозріннях і роз'ясненнях, які отримав від декількох російських законодавців і старших членів адміністрації президента".

Однак доступною громадськості транскрипції показань Пейджа в Конгресі випливає, що він не підтвердив думку розвідувального співтовариства США про втручання Росії в американські вибори. Замість цього Пейдж почав говорить про "епічні хибні історії", які "злісно атакували мене і кампанію Трампа" за кілька місяців до дня виборів.

Як повідомляв "Апостроф", радник передвиборного штабу Дональда Трампа Джордж Пападопулос зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР.