RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Порушення міжнародного права: у США різко висловилися на адресу РФ у зв'язку з інцидентом над Чорним морем

США висловили "найвищий рівень" стурбованість у зв'язку з перехопленням російським винищувачем Су-27 літака-розвідника США Lockheed P-3 Orion над Чорним морем у міжнародному повітряному просторі.

Про це йдеться в повідомленні Держдепартаменту США.

"Сполучені Штати з найвищим рівнем занепокоєння відзначають останній інцидент, пов'язаний з небезпечними діями російських військових над Чорним морем 29 січня", - зазначає Держдеп.

Також підтверджується інформація про те, що Су-27 наблизився до P-3 Orion на 5 футів (1,5 м) і пролетів прямо перед ним.

"У той час як літак США діяв у відповідності з міжнародним правом, російська сторона грубо порушувала існуючі угоди і міжнародне право, в цьому випадку Угода про запобігання інцидентів і у відкритому морі (INCSEA) від 1972 року", - підкреслили в Держдепартаменті.

"Це лише останній приклад російської військової діяльності, яка нехтує міжнародними нормами і угодами. Ми закликаємо Росію припинити ці небезпечні дії, які підвищують ризик прорахунку, небезпека для екіпажу з обох сторін і зіткнення в повітрі", - підсумували у зовнішньополітичному відомстві США.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно патрульний літак P США-8 Poseidon здійснив політ у районі окупованої Росією Криму.