RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Розвідники з США розповіли, яку зброю готує Пентагон на випадок війни з Росією

США готуються ввести нові одиниці ядерної зброї на випадок протистояння Росії або Північній Кореї.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"США готуються змінити свою позицію з приводу використання ядерної зброї і ввести нові одиниці, зокрема бойову частину малої потужності для балістичних ракет, що запускаються з підводних човнів. Ядерна зброя малої потужності не є новою розробкою США, але її установка на ракетний підводний човен – є. Цей крок викликаний зростаючою стурбованістю з приводу того, що потенційний ворог (будь то наддержава, як Росія, або держава-вигнанець, як Північна Корея) вдасться до стратегії "ескалації заради деескалації". Згідно з цією стратегією, країна, яка поступається у військовій потужності, буде використовувати ядерну зброю малої потужності або тактичну ядерну зброю, щоб перешкоджати наступу з боку США з розрахунком, що Вашингтон не скористається своїм стратегічним ядерним арсеналом зі страху почати руйнівну війну", - йдеться в доповіді.

На думку аналітиків, поява такого виду зброї на американських підводних човнах додасть швидкості і гнучкості в їх використанні. При цьому вони відзначають, що цей крок має ризики. Удар ядерною боєголовкою малої потужності може стати початком повномасштабної війни з використанням стратегічної зброї.

"По-друге, оскільки на підводному флоті США встановлено значну частину американського арсеналу стратегічних ядерних озброєнь, додавання ядерної зброї малої потужності може створити проблему реагування для держав-супротивників у разі запуску боєголовки. Противник зафіксує наближення балістичної ракети, випущеної з підводного човна, але не буде мати можливості зрозуміти, чи несе вона боєголовку малої потужності або це перший залп масованого удару з використанням стратегічного ядерного озброєння", - пояснюють аналітики.

Також існує небезпека через використання потужної технології супер-запала для ядерної зброї малої потужності. Така зброя не підпадає під дію обмежень договорів про скорочення озброєнь, але їх модернізація може порушити нинішній ядерний баланс.

Детальніше читайте в матеріалі на "апостроф" - Америка готує нові ракети, Росія не відстає - приватна розвідка США про нову глобальну "війну".