RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Лобіював інтереси Януковича в Європі: стали відомі нові подробиці звинувачень Манафорту

Спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив екс-голову виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта у тому, що той платив колишнім європейським політикам за лобіювання інтересів уряду України.

Про це повідомляє Associated Press.

Відзначається, що Манафорт платив колишнім європейським політикам, які неформально відомі як "Габсбурзька група" і позиціонували себе як незалежних аналітиків. Деяка завуальована лобістська діяльність Манафорта відбувалася і в США.

В обвинувальному висновку говориться, що даною групою керував якийсь колишній канцлер однієї з європейських країн. Пола Манафорта звинувачують у використанні офшорних рахунків для виплат "Гапсбурзькій групі" (Hapsburg group) більше 2 млн євро.

Нові звинувачення на адресу Манафорта послідували після того, як його партнер Роберт Гейтс визнав себе винним у федеральній змові та неправдивих свідченнях у справі про втручання Росії в американські президентські вибори в 2016 році.

Нагадаємо, Пол Манафорт працював політичним консультантом у екс-президента України Віктора Януковича, а також і на "Опозиційний блок" після подій 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Atlantic писало, що Пол Манафорт створив в Україні власне тіньовий уряд при правлінні Віктора Януковича.